Tuesday, 18 February 2014

~ Cute, Sweet & Beautiful Template for Blog ~

Assalammualaikum
Entry kali nie tntg template yg cute, sweet, beautiful and more... 
For your information lar kn... lia baru je tukar template.. sbb abg lia ckp blog lia mcm bdak2x... mmg larr template yg lia dulu gune mne pnah tukar pn.. hahaha...

Oke.. Nie latest template yg lia gune.. Simple and Nice..


Utk header 2 lia edit gune adobe photoshop...
sbb ble korang tukar template nie.. tulisan, colour sume x leh tukar.. and 1 more thing gadget yg korang add dlm blog sume akn hilang.. take note ya..!! copy+paste sume code gadget korang.. lepas tukar template korang boleyh larr add balik mcm biasa.. belum cuba belum taw...!!! ^_^

Nie contoh template2x... juz klik link dkt bwah nie akan direct trus ke page blog template .. sikit je yg lia share dkt cnie.. ade bnyak lagi.. klu korang x suke template yg dkt bwah nie, korang boleyh lar cari sendiri..

















X fhm lagi ek nk tukar template mcm mana..??
Click je link 2...dh click..?? lepas 2 korang scroll ke bwah..
Korang akan jumpe mcm nie "Code For Layout" & instruction dye skali..
Sng je.. ^_^
Copy code => Layout => Edit HTML
* delete sume yg dlm template 2.. biarkan kosong... lpas 2 paste lar code yg korang copy td... preview dulu.. klu suke baru save oke..!!!


60 comments:

  1. tahniah sbb share dan pandai buat header.cantik gak

    ReplyDelete
  2. thankzz sbb sudi bce blog sye.. ;)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum dan salam singgah sini dik..semua pun cantik-cantik...akak macam nak guna yang no2 tu...boleh ker...tapi tak reti macam mana nak guna kat blog akak...hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sng je akak.. akak click link 2.. n then scroll ke bwah dye ade tulis code for layout and instruction.. follow je.. :)

      Delete
  4. salam sis, nak tanya.. camne nak edit header tu untk fit ltak pic kite.. bh tong ajarkan tak... hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis edit pic gune photoshop.. n fit kn gune space je.. hehe.. ^^

      Delete
  5. thanks for your help for learn me about how to aply this cute template ^^
    salam from indonesia ...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2x kasih.. hehe.. bantu ape yg dicari oleh blogger..

      Delete
  6. ihhh cantikknyaaa :)) ambil satu yaa ..thanks before

    ReplyDelete
  7. itu penunjuk arahnya bisa ada tema bagaimna? atau udh otomatis dari temanya atau harus download lagi?

    ReplyDelete

  8. penunjuk arahnya bisa ada bentuknya bgtu gmn? apa udh otomatis dari temanya atau harus download lagi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhh.. cursor nie ke..?? yg nie pn coding juga.. copy code.. :)

      Delete
  9. hai . im new here . macam mana you buat yg arrow tu ada love love tu. so nice . but idk mcm mana nak buat. can you ajar sy?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mgkin awk x bce blog sye... cm ne nk bt cursor nie... awk klik link nie.. sye ade ajar.. ^^
      http://autumnloveheart.blogspot.com/2014/02/pink-blog-cursor.html

      Delete
  10. TQ dear. i amik 1. cantek..cantek..cantek...nk kawen cr i ye.ke dah kahwin?huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. blum kawen lagi.. masih bljar.. insha allah.. buat bju wedding ke..??

      Delete
  11. itu template nya buat sendiri kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempalte ni amek dri link sye bg dkt atas tu.. tp header bt sndri.. :)

      Delete
  12. ini cara memasang tema ini di blog gimana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. just copy the coding n follow instruction above ^^

      Delete
  13. mba bagus bangett sichhhh,,,,,,makasih yachhh!!!!!!!

    ReplyDelete
  14. Hay, berkunjung yaaa...
    salam kenal blogger ^_^

    ReplyDelete
  15. Assalam...TQ for sharing dear lia.. Nak tanye macamana awak buat untuk follow n dashboard yang belah atas sekali belah kanan... Saya try buat template baru and then setting yg atas semua dah hilang.. Help me dear! :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam maaf lambat reply.. follow n dashboard gune coding lain

      Delete
  16. Replies
    1. x perlu download pn just copy coding

      Delete
  17. sis mcmmana nak edit header tu ek??? ade buat tutorial ke? nak fit space mcmmana.. sory tak fahamm sgt edit edit nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. header tu sye buat gune photoshop.. klu nk fit kne adjust size dy mse buat dkt photoshop.. maaf sye x de buat tutorial lak psal header tu..

      Delete
  18. Assalamu'alaikum..
    thnk's ye kk,

    ReplyDelete
  19. Replies
    1. akak gune coding sume ni.. bnyak cara leh enter lagu adek cri je tutorial.. akk x de bt lak tutorial tuk enter lagu :'(

      Delete
  20. salam sis sya dah guna template tu tapi masalhnya saya x jumpa cari mana nk log off atau kluar dri blog tu. dan saya dah x thu mana nk buat newpost.. help me sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam.. buat button dashboard.. boleh add new post dkt situ ^^

      Delete
  21. kak, cara edit header kayak akak macam mana?

    ReplyDelete
  22. salam melia... ina nk tanye sket.. melia cri sume template ni dkat mne ek?? tuu je.. hrap blas .. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalam.. maaf lmbt reply.. bz skit.. dkt link sye bg dkt atas tu ^^

      Delete
  23. salam lia... macam mana blh letak gmbar kat atas tu?? tolong ajarkan~ hehehe.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sye gune photoshop utk buat header tu .. ssh skit laa.. ><

      Delete
  24. lia nak tanya sikit. tcem mane nak buat gamba background tu ha?? comel sangat ni blog hehehe:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. background just gune template je :)

      Delete
  25. cam mane pula nak buat comment supaye kitaorang yang approve ?? hheheheheehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade coding.. x leh nk post coding lak dkt sini.. maaf sis..

      Delete
  26. BILA DAH SAVE TEMPLATE TP CACHE PULOK..HURMMM

    ReplyDelete
  27. it's so nice!!! i love it!!saya ambik satunyer..>_<heheh..thanks sis...

    ReplyDelete
  28. cantik cantik templatenya ... :D

    ReplyDelete

♥♥♥ Assalammualaikum Cinta ♥♥♥
Thankz sbb sudi baca dan tinggalkan comment...
~♥~ ...Comment yg indah2x je oke... ~♥~
Tapi jangan tinggalkan link...!! Takowt nnty blog kene delete...
Kalau tinggalkan link juga.. Lia x nak approve comment korang.. ^_^
~♥~ Sayang korang semua.. Muahxx ~♥~